Ajándék, bizalom

Van az úgy, hogy az ember fia azt érzi, összecsapnak felette a hullámok, minden összeesküdött ellene, és hogy már nem lehet nehezebb. Ilyenkor jön az a szorongató érzés mellkasban, gyomorban… Aztán valahogy mindig előkerül az élet nevű rendező és szenvtelenül megmutatja, hogy amit problémának hiszünk, az csak felhőjáték a valódi poklokhoz képest.

page127-segitokez

Valahogy így ért engem a találkozás a Szombathelyen dolgozó megváltozott munkaképességű emberekkel. Azokkal, akik igazán nehéz helyzetben élik mindennapjaikat, és akik mégis rendkívül bátran ki mertek állni magukért, emberi méltóságukért. Betegen is büszkén!

111468_101078_kerekesszek

„…ki mertek állni magukért…”

Mert hiába kétharmad, hiába Fidesz-tag igazgató, és hiába igazgat a gyárban is a fortélyos félelem, ők több százan egy petícióban megfogalmazták fájdalmaikat, és azt is, hogy mostantól saját kezükbe veszik a sorsukat egy élhetőbb élet reményében.

Mit is tehet ilyenkor egy ellenzéki országgyűlési képviselő?

Ami a dolga. Bemegy az érintett gyárba, sajtótájékoztatót tart, felszólal a Parlamentben, tárgyal igazgatóval, államtitkárral, akivel csak kell.

Aztán amikor hazamegy, becsukja a szemét, és örül a gyerekeinek, a barátainak, a munkájának – de leginkább annak az ajándék bizalomnak, ami miatt aznap tényleg képviselőnek érezhette magát.