Köszi, Viktor!

A napokban eljött a szokásos januári kéményellenőrzés ideje, annak rendje szerint meg is jelent a fekete ruhás szakember, az annak rendje szerinti lelkesedéstől fűtött állapotban…

De hogy a lelkesedésből ránk is ragadjon valami, elújságolta a jó hírt, hogy nagy szerencse ért ám minket, mert az a jóságos Viktor itt is rezsit csökkentett, egymaga levitte az árakat, és mennyivel jobb most, mint régen.

19119748464afd5573d42e9_f2f3a104

Miután kiörültük magunk, gondoltam, mégis megnézem, tényleg, pontosan mennyivel is lett jobb nekem! Merthogy feleségem azok közé a népek közé tartozik, akik biztos, ami biztos egy ideig megőrzik a számlákat.

Így aztán megtudtam, hogy 2011 januárjában ugyanazért a szolgáltatásért 623 Ft volt a nettó egységár, míg 2012-ben 913 Ft, 2013-ban 1620 Ft, az idén pedig 829 Ft.

Mi tagadás, tényleg sokat csökkent az ár tavaly óta, ahogyan azt a gyengébbek kedvéért citromsárgára színezett háttérben, vastagon kiszedve, messziről is jól láthatóan közölték az illetékesek.

Az azonban valahogy lemaradt, hogy ki, miért és kinek az érdekében emelte meg ilyen drasztikusan a fogyasztók terheit az elmúlt három évben? Hol volt akkor csodatevő Viktor, amikor a helyi haszonlesői mindezt jóváhagyták? Mert korábban, abban a sokat átkozott 8 évben valahogy soha nem volt infláció feletti emelés, sőt…

De ha csak az idei szupercsökkentett választási árat nézzük, az is több mint 30%-al magasabb, mint 2011-ben. Akkor most mennyire jó nekem? Amennyire a citrom édes!

Mert ennek a rezsicsökkentésnek nem csak a színe, az íze is citrom, de mint tudjuk, legalább a miénk!

index

Köszönjük hát Neked, ó csodatévő Viktor elvtárs!