Tudom én, hogy rosszul esik…

… derék kormánypárti képviselőinknek, hogy még mindig téma az elcsalt trafikpályázatok ügye, de jobban teszik, ha beletörődnek, mert nem fogjuk hagyni, hogy kikerüljön a reflektorfényből.

Nem hagyjuk, mert ezeken keresztül világosan és kézzelfoghatóan látszik a Fidesz-rendszer valódi természete és működése. És hiába követ hazugság hazugságot, itt megbukik a kommunikációs gépezet, nem segít a szokásos ellenségkép-keresés sem. Hiszen mégsem lehet az EU-t hibáztatni azért, hogy a feleségek, unokatesók, osztály és-párttársak nyerték a pályázatokat, a rokkantak, munkanélküliek, kismamák helyett.

Azt is hallom a parlamenti folyosói beszélgetésekkor, hogy a jobb érzésű fideszes képviselők is érzik, nagyon kínosak az „én nem dohányzom”, meg az „ez helyi ügy, nem foglalkozunk vele” típusú mondatok. És valahogy senki nem akarja magára venni a problémát.

Na, egy embernek azért sikerült. Hende Csabának hívják az urat, aki miután megnevezésre került hogy egykori gimnáziumi osztálytársa, közeli barátja nyert öt trafikot a felesége révén, személyes érintettség címén szót kért, és megpróbálta az egykori szombathelyi fideszes polgármestert MSZP-s rokonnak beállítani. Az a tény nem zavarta, hogy két pártban is párttársa volt a jóember. De legyen igaza, és tekintsük a hajdani MDF-eseket baloldalinak. Már alig várom, hogy miniszter úr bekopogjon az MSZP irodába és kérje a felvételét. Nem lesz könnyű dolga, két ajánló kell hozzá… Rám ugyan ne számítson, kicsit elbizonytalanított, mikor az erkölcs bajnokaként felszólított, szégyelljem magam!

Hát nem fogom szégyellni, kedves Csaba, még miniszteri felszólításra sem!

Szégyellje magát a csaló, majd a csalásról hazudó, a rokkantak mögé bújva mutyizó, a valódi vállalkozókat kiszorító, a pályázók adatait tisztességtelen úton megszerző , majd a rokonaikat, párttársaikat győztesnek kihozó, végül a győztesek listáját a Fejlesztési Minisztériumba törvénytelen módon visszajuttató bűnszervezet!

Hogy kiről beszélek?

Egy Honvédelmi Miniszternek tudnia kell…